Критична здравствената состојба на Шабан Шаулиќ- мора итно на операција

Saban

Еден од попознатите српски пејачи на народна музика, Шабан Шаулиќ е во критична состојба и за неколку дена мора да биде оперриран поради запушување на аортата.

Пејачот во болница е примен пред неколку денови но по своја волја ја напуштил поради закажан настап.

Лекарите е надеваат дека Шабан ја сфатил сериозноста на ситуацијата и ќе се врати назад во институтот за кардиоваскуларни болести.

Според нив, запушувањето на аортата може да доведат до компликација со фатален исход по животот на пејачот.

Извор: Sky.mk

FacebookTwitterGoogle+Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top